Ești taximetrist în București? Uite cum primești 15.000 de lei de la primărie

Primăria Capitalei ar putea să ofere taximetriștilor 3.000 de vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru a-și achiziționa mașini noi, cu normă de poluare euro 6.

Citește și:

Accident teribil surprins pe o soșea din Timiș! Șoferul era beat ( Video)

Depășire pe două roți, în București. Un șofer a devenit cascador fără să vrea

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de marți a Consiliului General voucherele „Rabla Taxi’ sunt pe același model ca eco-voucherele de 9.000 de lei oferite de municipalitate în primăvară: se acordă în schimbul casării unui autovehicul vechi.

Tichetul se oferă o singură dată unui transportator autorizat pentru a-și cumpăra o mașină nouă, cu normă de poluare euro 6, non-diesel, hibridă sau electrică. Primăria Capitalei își argumentează proiectul dând vina pe poluarea din oraș. „Considerăm oportună și imperios necesară acordarea de eco-vouchere pentru susținerea și dezvoltarea infrastructurii serviciului public de transport local în regim de taxi prin achiziționarea de autoturisme noi euro 6 non-diesel, hibride sau electrice și promovarea politicilor de protejare a mediului susținute de PMB’, se arată în document.

Propunerea primăriei de a oferi 3.000 de vouchere în valoare de 15.000 de lei începând cu anul viitor unor operatori privați de taximetrie este cel puțin surprinzătoare în contextul în care în luna iunie, primarul Capitalei Gabriela Firea vorbea despre un „faliment nedeclarat’ al instituției pe care o conduce. Edilul atrăgea atunci atenția că municipalitatea are nevoie urgent de un miliard de lei pentru a-și asigura activitatea.

Adaugă un comentariu