Probleme mari la Euro Rally 2019: peste 100 de mașini au fost confiscate de poliția germană

Evenimentul Euro Rally are loc în fiecare an în luna mai și oferă ocazia entuziaștilor de a-și conduce autoturismele performante de la Oslo la Praga într-un cadru organizat.

Dar atunci când se întâlnesc mai mulți proprietari cu mașini performante pe Autobahn, spiritele tind să se încingă. Cu toate că organizatorii Euro Rally susțin că acest eveniment nu este o competiție, autoritățile germane nu sunt de aceeași părere.

Poliția germană a oprit raliul pe autostrada A20 din nordul țării, iar majoritatea concurenților au fost opriți și controlați. Din păcate, peste 100 de autoturisme Porsche, Ferrari, Lamborghini, etc au fost confiscate.

Participanții la trafic au alertat poliția după ce au observat grupul de supercaruri care se deplasa cu viteze de peste 250 Km/h pe autostradă. Chiar dacă pe acea porțiune de drum nu există limită de viteză, polițiștii au fost deranjați de faptul că mai multe persoane s-au luat la întrecere, rezultând o cursă ilegală de mari proporții.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Majoritatea autoturismelor înscrise în Euro Rally erau înmatriculate în Norvegia, unde limita de viteză pe autostradă este de doar 110 km/h. De asemenea, Norvegia are unele dintre cele mai mari amenzi și cele mai aspre pedepse. Este singura țară din Europa unde șoferii pot fi trimiși la închisoare dacă au fost prinși rulând cu viteze de 150 km/h pe autostradă.

Euro Rally are patru etape, de la Oslo la Praga, iar organizatorii descriu evenimentul ca fiind o experiență de neuitat pentru entuziaștii care doresc să călătorească spre noi destinații la bordul mașinilor personale alături de alți iubitori ai autoturismelor sport'.

În cele din urmă, autoritățile germane au lăsat unele mașini să treacă de control. Maxim patru autoturisme pe oră au fost lăsate să-și continue drumul pentru a preveni viitoarele situații de curse ilegale.

Sursă foto: Youtube/WELT Nachrichtensender

Adaugă un comentariu