Exclusivism real, nu doar o idee formală: ediția aniversară Golf R „20 Years” și-a pus semnătura pe Nürburgring!

Verificat cu cronometrul: VW Golf R „20 Years' este cel mai rapid dintre toate variantele R lansate până acum pe celebra buclă Nordschleife a circuitului Nürburgring. Viteza mașinii este limitată electronic la 270 km/h și accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 4,6 s – în aceste condiții a trebuit să se descurce Benjamin Leuchter, pilot de competiții Touring și colaborator al programului Volkswagen R, pentru a obține confirmarea exigențelor legate de VW Golf R „20 Years'.

Bineînțeles, punerea la punct a lui VW Golf R „20 Years' a pornit de la o bază deja situată foarte sus în ceea ce privește caracterul sportiv. Intervențiile tehnice au ridicat puterea maximă a motorului turbo de 2,0 litri până la 333 CP și au sporit acuratețea comportamentului dinamic – practic, a fost accentuat specificul competițional al acestuia. Pe ici, pe colo, s-au operat scumbări sau ajustări la elementele pachetului R-Performance, la funcțiile Driving Dynamics Manager și la eficiența programului R-Performance Torque Vectoring.

Inevitabila creștere a performanțelor se face simțită inclusiv în conducerea sportivă limitată la cadrul drumurilor publice, dar cuantificarea acesteia în mod relevant a fost posibilă numai în urma unor sesiuni de pilotaj pe Nordschleife cu un pilot calificat la volan. Realizând cel mai rapid tur de circuit pe bucla Nordschleife (20,832 km), Benjamin Leuchter a reușit să oprească acele cronometrului la minutul 7:47.31.

Pe lângă obișnuitele moduri de rulare „Comfort', „Sport' și „Race', ediția limitată VW Golf R „20 Years' dispune în dotarea standard de încă două moduri, numite „Special' și „Drift'. Pentru a pilota pe Nordschleife, Benjamin Leuchter a ales modul „Special', dezvoltat anume de către producătorul german pentru circuitul menționat, considerat a fi unul dintre cele mai solicitatante circuite din lume (dacă nu chiar cel mai solicitant). Mai notăm că, din programul Driving Dynamics Manager, poate fi selectat model „Individual'. Acesta permite ajustarea perferențială a mai multor parametri. Orientativ, amortizoarele adaptive oferă 15 moduri de reglare.

Adaugă un comentariu