Facelift pentru Mercedes-AMG E63 sedan și T-Modell

AMG E63 sedan și E63 T-Modell, două dintre versiunile de performanță ale lui Mercedes-Benz Clasa E, au primit un tratament facelift.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

La trei luni de la debutul lui Mercedes-Benz Clasa E facelift (și la o lună după ce am văzut Clasa E Coupe și Cabriolet facelift) nemții au publicat primele imagini și informații cu versiunea de top a modelului, AMG E63.

La fel ca modelul standard, E63 primește modificări estetice subtile, atât la exterior cât și în habitaclu, dintre care amintim grila redesenată, prizele de aer generoase, difuzorul de aer remodelat și evacuarea în formă de trapez. Totodată, comparativ cu versiunile standard, E63 are aripi mai evazate cu 27 mm și prezintă elemente ale caroseriei din fibră de carbon, disponibile prin pachetul Carbon-Fibre. Exteriorul este completat de jante de 19 inci (20 de inci pentru E63 S). Ca noutate sunt menționate culorile Graphite Grey, High-Tech Silver și Brilliant Blue Magno.

La interior AMG E63 primește instrumentar de bord digital și un ecran central de 10,25 inci (opțional, de 12,12 inci), interfață pentru sistemul de infotainment MBUX. Volanul AMG Performance și scaunele AMG cu tapițerie Nappa sunt incluse în pachet.

Motorul folosit pentru Clasa E AMG este V8-ul biturbo, de 4,0 litri. Pentru echiparea E63, acesta livrează 571 CP și 750 Nm, în timp ce E 63 S se laudă cu 612 CP și 850 Nm, trimiși în ambele cazuri tuturor celor patru roți prin transmisia automată cu nouă trepte AMG Speedshift și sistemul de tracțiune integrală 4Matic+.

În termeni de performanță, AMG E63 facelift sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde (3,8 pentru T-Modell), în timp ce E63 S este cu 0,1 secunde mai rapid. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar poate fi ridicată până la 290 km/h cu pachetul AMG Driver.

Adaugă un comentariu