Fără documente suplimentare pentru restituirea taxei auto

Conform unui proiect de modificare legislativă, Ministerul Finaţelor vrea să uşureze demersurile celor care au de recuperat taxa de primă înmatriculare auto.

AFLĂ DACĂ TREBUIE SĂ-ȚI SCHIMBI ANVELOPELE folosind o monedă!

Conform noului proiect, a fost eliminată obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare. Drept urmare, pentru restituirea sumelor va fi de ajuns doar depunerea unei cereri, fără alte documente.

Ce mașină avea ANDREI GHEORGHE! Sute de cai putere!

O VESTE EXTRAORDINARĂ! De la 1 noiembrie, ACTELE ASTEA VIN ACASĂ!

Asta întrucât datele privitoare la plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule pot fi verificate de organul fiscal în baza de date pe care o deţine’, se arată în motivarea demersului de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017.

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD!

Asta este LEGEA CARE VA DUCE LA DISPARIȚIA SAMSARILOR!

De asemenea, organul fiscal central poate verifica informaţiile privind datele de identificare ale autovehiculului şi a celor referitoare la înmatricularea acestuia, indicate de contribuabil în cererea de restituire, prin interogarea, pe baza protocoalelor existente, a bazelor de date ce aparţin altor instituţii. Ca atare, nu se impune efectuarea de către contribuabil a unor operaţiuni suplimentare, cum ar fi aceea de anexare a documentelor de plată sau a cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare. În acest sens, se propune modificarea OUG nr.52/2017 în sensul eliminării obligativităţii anexării la cererea de restituire a documentelor doveditoare a plăţilor, precum şi a copiilor cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare’, mai arată Ministerul Finanţelor.

De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

NEBUNIE! Ce bolizi de lux are SIMONA HALEP în garaj! Valorează milioane de euro

Adaugă un comentariu