FCA se alătură BMW , Intel şi Mobileye în dezvoltarea platformei pentru condus autonom

BMW Group, Intel şi Mobileye au anunţat semnarea unui memorandum cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) prin care acesta îşi exprimă intenţia de a fi primul constructor auto care li se alătură în dezvoltarea platformei revoluţionare de condus autonom, lideră în domeniu, pentru utilizare globală.

Partenerii de dezvoltare intenţionează să îşi valorifice reciproc punctele forte, capacităţile şi resursele individuale pentru a îmbunătăţi tehnologia platformei, pentru a spori eficienţa dezvoltării şi pentru a reduce timpul de lansare pe piaţă. Un avantaj pentru a realiza acest lucru va fi colocarea inginerilor în Germania, precum şi în alte locaţii. FCA va aduce inginerie şi alte resurse tehnice şi competenţă pentru cooperare, precum şi volumele semnificative de vânzări, acoperirea geografică şi experiența de lungă durată în America de Nord.

În iulie 2016, BMW Group, Intel şi Mobileye au anunţat că vor coopera astfel încât automobilele autonome să devină realitate, colaborând pentru ca soluţiile de condus automatizat (nivelul 3) şi condus autonom (nivelul 4/5) să intre în producţie până în 2021. De atunci, ei au proiectat şi au dezvoltat o arhitectură scalabilă care poate fi utilizată de mai mulţi constructori auto din lume, menţinând în acelaşi timp identitățile unice de brand ale fiecărui producător.

Cooperarea îşi propune ca până la sfârşitul anului 2017 să implementeze 40 de automobile autonome de test pe şosea. De asemenea, este de aşteptat să existe beneficii şi de pe urma valorificării datelor şi a concluziilor de la recent anunţata flotă de 100 de automobile de test (nivel 4) a Mobileye, o companie Intel, care demonstrează efectul de scară al acestei abordări bazată pe colaborare.

Adaugă un comentariu