Fiat îl aduce la viață pe Tipo

Fiat se întoarce în segmentul hatchback-urilor de clasă compactă cu Tipo. Modelul producătorului italian va avea la bază proaspătul sedan Aegea (nume folosit doar pentru piața din Turcia) și va ajunge în showroom-urile din Europa undeva către finalul anului viitor. Debutul internațional este programat pentru luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. 

Din punct de vedere estetic, zvonurile vorbesc despre un design agresiv, menit să atragă atenția. La interior, cu siguranță, Fiat Tipo va prelua echipamentul disponibil pe Aegea. Vorbim despre sistemul de infotainment Uconnect care integrează un ecran color de 5 inchi, plus o serie de materiale de calitate bună.

Citește și: Fiat Aegea intră în lupta sedanurilor accesibile

Cât despre motorizări, versiunea hatchback va prelua aceleași motorizări prezente și pe sedan. Vorbim despre două motoare diesel, de 1,3 și 1,6 litri și despre două propulsoare pe benzină, de 1,4 și 1,6 litri.

În plus, Fiat a anunțat că numele Aegea va fi folosit doar în Turcia, restul statelor care se vor bucura de prezența acestui sedan urmând să-l găsească tot sub denumriea de Tipo.

Adaugă un comentariu