Ford construiește motorul cu numărul 250.000 la Craiova

  • Ford a construit motorul cu numărul 250.000 la uzina sa din Craiova, România;
  • Motorul cu numărul 250.0000 este un EcoBoost de 1,5 litri, 180 CP care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa un model Fusion;
  •  Uzina de motoare de la Craiova a început producția în mai 2012 cu motorul EcoBoost de 1 litru, câștigător pentru doi ani la rând al titlului Motorul Internațional al Anului; în aprilie 2013, Ford a lansat în România producția motorului EcoBoost de 1,5 litri;
  •  Ford a investit peste 230 milioane euro în uzina sa de ultimă generație de la Craiova; în total, Ford investește peste 800 milioane euro în producția de mașini și motoare în Romania;

Ford a construit astăzi motorul cu numărul 250.000 la uzina companiei de la Craiova, România, de la lansarea producției în mai 2012. Motorul cu numărul 250.000 este un EcoBoost de 1,5litri de 180 CP care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american.

 Ford a început producția de motoare la uzina sa  de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

  „Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienți din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2′, a declarat noul șef al al secției de Producție Motoare de la Craiova.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră anul trecut în China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord, și va fi, de asemenea, disponibil pe varianta europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Totodată, Ford a confirmat că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus. Primele unități ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

Uzina de Motoare de la Craiova are, în prezent, aproximativ 1.000 de angajați care lucrează în două schimburi pentru a face față cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piață.

Adaugă un comentariu