Ford Driving Skills For Life – programul care vă poate salva viața!

Programul Ford Driving Skills For Life a fost creat pentru a reprezenta o etapă esenţială în procesul de învăţare continuu al conducerii vehiculelor, fiind adresat tinerilor cu vârste între 18-24, care sunt expuşi de două ori mai mult riscului de a muri într-un accident rutier decât şoferii mai experimentaţi. Potrivit statisticilor, între 2000 şi 2009, peste 76.000 de persoane cu vârste între 18-24 de ani au murit în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Acest lucru înseamnă aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Ford a fost primul producător auto care a introdus un program de instruire practică avansat, complet şi gratuit pentru şoferii începători. În cei 11 ani de când a fost lansat, Ford Driving Skills For Life (DSFL) a oferit instruire unui număr de peste jumătate de milion de tineri la nivel global.

Ford Driving Skills for Life ajută tinerii şoferi să îşi îmbunătăţească aptitudinile în patru zone cheie, acestea constituind factori esenţiali în peste 60% din accidentele rutiere, inclusiv:

  • Recunoaşterea pericolelor
  • Manevrarea vehiculelor
  • Gestionarea vitezei
  • Gestionarea spațiului / Factorii de distragere

Ford Driving Skills For Life face parte dintre activitățile Ford de responsabilizare sociala (CSR) și este oferit prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei. Programul a demarat în urmă cu mai mulți ani în Statele Unite, iar în Europa acesta a fost implementat pentru prima dată în 2013, la început doar în cateva țări (Franta, Spania, Italia, Germania, UK). Ford Driving Skills For Life a fost lansat în România în 2014 și s-a desfășurat deja în patru dintre cele mai importante orașe ale țării, și anume la București, Craiova, Cluj și Iasi. În România au fost instruiți până acum peste 2.500 de tineri șoferi care au participat gratuit la cursurile Ford DSFL. Echipa de traineri care a asigurat instruirea acestora este de la Napoca Rally Academy, condusa în acest proiect de Bogdan Marisca, Marco și Simone Tempestini.

„Echipa Napoca Rally Academy este mândră să fie parte din acest proiect frumos pe care Ford îl derulează, nu numai în România, ci și în alte tări europene. Şoferii începători au încă multe de învăţat despre siguranţa la volan, astfel încât le recomandăm cu tărie să apeleze la cursurile Ford DSFL. Din păcate, foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa experienţei la volan şi decizii luate greşit. Încercăm ca prin intermediul Ford DSFL să împărtășim acele informații și cunoştinţe care le-ar putea salva viaţa. Este un program distractiv, gratuit, educativ şi, pentru că noi reevaluăm de la an la an ceea ce predăm, este întotdeauna relevant’, a declarat Bogdan Marișca.

Din 2014, Ford a introdus o nouă sesiune în cadrul programului de instruire Ford DSFL pentru a sublinia în mod deosebit pericolele realizării de selfie-uri la volan şi ale altor activităţi ce țin de social media. De asemenea, în cadrul programului este folosit și un costum special denumit «Drink Driving Suit», care simulează starea de ebrietate şi modul în care aceasta afectează capacitatea de a conduce.

Costumul constă în folosirea unor ochelari cu câmp vizual îngust, manşoane pentru urechi, greutăţi la încheieturi şi glezne şi apărători la coate, gât şi genunchi. «Drink Driving Suit» arată că şi cele mai simple activitati – cum ar fi mersul în linie dreaptă – sunt mult mai greu de efectuat şi demonstrează cum o activitate mai complexă cum este condusul maşinii devine mult mai dificilă sub influenţa alcoolului.

Succesul programului Ford DSFL a determinat Ford să extindă numărul sesiunilor în 2016, astfel că instructorii Napoca Rally Academy vor ajunge în trei orașe ale ţării pentru a pregati cât mai mulți tineri șoferi. Este vorba de Cluj (28-29 mai), Timișoara (4-5 iunie) și Craiova (18-19 iunie).

AUTO BILD România îți oferă șansa de a participa gratuit la etapa de instruire ce are loc la Timișoara, în zilele de 4 sau 5 iunie (la alegere). Redactorii revistei vor fi alături de tine și îți garantează o experiență unică. Tot ce trebuie să faci e să completezi formularul de pe site.

Mult succes!

 

Adaugă un comentariu