Ford renunţă la dezvoltarea unei noi generaţii de sedanuri în America de Nord

Ford a anunţat miercuri accelerarea planului de reducere a costurilor şi de majorare a marjelor de profit, care include renunţarea la modelele sedan tradiţionale din America de Nord, care nu mai sunt populare în rândul clienţilor.

Al doilea mare producător auto american intenţionează acum ca, până în 2022, să-şi reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari, faţă de reduceri de 14 miliarde de dolari anunţate în toamnă.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, le-a spus investitorilor că firma va trece printr-un proces ”de refocalizare profundă” a operaţiilor şi ar putea renunţa la unele afaceri neprofitabile.

”Vom face necesarele restructurări şi vom lua măsuri decisive. Vom aloca bani către partea sănătoasă a afacerii noastre şi vom renunţa la operaţiunile marginale”, a adăugat Hackett.

Răspunzând creşterii preferinţei consumatorilor pentru SUV-uri şi camionete, Ford a anunţat că intenţionează să reducă portofoliul de maşini din America de Nord la doar două modele: Mustang şi noul compact crossover numit Focus Active, care va fi lansat din 2019.

”Ford nu va investi în noile generaţii ale sedanurilor Ford pentru America de Nord, inclusiv modelul de mărime medie Fusion şi modelul Taurus”, se arată într-un comunicat al companiei.

Sursa: reuters.com

taguri
Adaugă un comentariu