Ford va produce modelul Focus în China pentru piaţa americană

Ford renunţă la planul de a produce modelul Focus în Mexic şi de a economisi, astfel, un miliard de dolari. Grupul american opreşte fabricarea acestui model în SUA, şi îl va importa din China pentru piaţa americană anul viitor.

Ford va începe din semestrul doi al anului viitor producerea în China a următoarei generaţii Focus pentru America de Nord, iar în acest an va renunţa la fabricarea acestui model la una din fabricile sale din Michigan, conform autonews.com.

Economiile de un miliard de dolari vor veni în urma anulării planului de a asambla modelul Focus în Mexic şi a deciziei din ianuarie de a renunţa la planificata investiţie de 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic.

În compensaţie Ford va investi 900 de milioane de dolari la fabrica de camioane din Kentucky, unde va produce SUV-urile Expedition şi Lincoln Navigator, păstrând 1.000 de locuri de muncă. La uzina din Michigan unde se face acum Focus va fi produsă camioneta Ranger în 2018 şi SUV-ul Bronco în 2020.

Ford are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi în România prin farbica de la Craiova.

Adaugă un comentariu