Fostul șef Audi rămâne după gratii în Germania

Rupert Stadler, fostul șef Audi, va rămâne în închisoare după ce anchetatorii i-au respins cererea de eliberare.

VW recunoaște existența software-ului pentru păcălit testele de emisii la Audi

Președintele Audi a vrut să deconteze o petrecere de 12.500 de euro

Volkswagen a fost amendat cu peste un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate

Fostul șef Audi era după gratii încă de la jumătatea lunii iunie deoarece autoritățile se temeau că ar putea să ascundă dovezi și să îngreuneze ancheta scandalului Dieselgate. Potrivit presei internaționale, anchetatorii au dezvăluit că Stadler a colaborat cu procurorii în primă fază, dar a refuzat să mai dea declarații încă de luna trecută.

Audi l-a schimbat pe Rupert Stadler din funcție abia după ce a fost arestat. Fostul șef Audi era la conducerea mărcii din Ingolstadt de la 1 ianuarie 2010 și a fost promovat în această funcție după ce a fost responsabilul financiar al companiei vreme de trei ani.

Stadler a fost și un membru al comisiei de supraveghere a companiei MAN, a Volkswagen Bank Gmbh și a Volkswagen Financial Services înainte a rolul său în cadrul mărcii premium deținute de concernul Volkswagen.

Fostul șef Audi răspundea și de Lamborghini Holding SpA și de Volkswagen Group Italia SpA, dar avea și rol de vice-președinte și membru al consiliului de conducere al clubului german de fotbal FC Bayern AG.

Germanii nu mai cumpără diesel. Ce se întâmplă cu mașinile?

Ce plan îndrăzneț! O țară din Europa ar putea interzice motorizările diesel şi pe benzină

Autorităţile germane cer urgentarea actualizărilor de soft pentru maşinile echipate cu motoare diesel

Adaugă un comentariu