Frankfurt: VW e-Up! si VW e-Golf

VW va avea o dubla premiera la Frankfurt, unde va lansa primele sale modele electrice: e-Up! si e-Golf.

Ambele modele urmeaza aceeasi filosofie, oferind un nivel de utilitate exemplar in utilizarea cotidiana, precum si o autonomie suficienta pentru majoritatea scenariillor, de 160 km in cazul lui e-Up!, respectiv de 190 km in cazul lui e-Golf. Mai mult, ambele modele au un nivel ridicat al echipamentelor standard oferite, remarcandu-se climatozarea automata cu sistem de incalzire si ventilatie stationare, radio cu navigatie, parbriz incalzit si, in cazul lui e-Golf, farurile cu LED, o premiera la modelele VW.

e-Golf este propulsta de un motor electric de 115 CP, care dezvolta un cuplu maxim de 270 Nm de la plecarea de pe loc. Astfel, compacta electrica accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10,4 secunde si atinge o viteza maxima limitata la 140 km/h. In cazul lui e-Up!, puterea motorului electric este de 82 CP cu 210 Nm de cuplu, ceea ce-i permite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 12,4 secunde, viteza maxima fiind de 130 km/h.

Capacitatea bateriei este de 18,7 kWh in cazul lui e-Up, ajungand la 24,2 kWh in cazul lui e-Golf. O particularitate a acestor modele o constituie incarcarea rapida, bateriile atingand 80% din capacitate dupa numai jumatate de ora de incarcare la o statie de incarcare rapida.

Adaugă un comentariu