Franța: Cutia robotizată Easy-R oferită de Dacia este disponibilă pentru 600 de euro

Update: Dacia a lansat în Franța cutia robotizată Easy-R. Începând de astăzi, noua transmisie oferită de producătorul de la Mioveni va putea fi comandată în compania unității 0.9 TCe. Dacia Logan MCV Laureate/Prestige, Dacia Sandero Laureate și Dacia Sandero Stepway Prestige sunt versiunile care pot fi configurate cu noua cutie Easy-R. 

Conform oficialilor, transmisia a fost testată pe banc timp de 130.000 de ore, iar mai apoi, a ajuns și pe un prototip, pentru încă o serie de teste care s-au desfășurat preț de 120.000 de kilometri.

Dacia susține că easy-R folosește un sistem de operare electromecanic și a fost optimizată pentru reducerea numărului de componente cu 25 de procente.

Tot oficialii producătorului de la Mioveni spun că noua cutie Easy-R este capabilă să scadă și consumul de carburant al versiunilor amintite mai sus. Astfel, Logan MCV promite să înghită cu 0,1 l/100 km mai puțin, Sandero se laudă cu o îmbunătățire de 0,2 l/100 km, iar Sandero Stepway va fi mai frugală cu 0,3 l/100 km.

În scurt timp sperăm să vedem și lista de prețuri pentru piața din România.

———–

28.10.2015

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Dacia a prezentat cutia robotizată Easy-R pentru gama lui Logan și Sandero. După cum deja știți, aceasta va fi disponibilă doar pe motorul 0.9 TCe de 90 CP și va avea cinci trepte.

În Franța, publicația L’Argus a anunțat că transmisia Easy-R va scoate 600 de euro în plus din buzunarele clienților. Aceasta ar urma să fie disponibilă pe modelele amintite mai sus începând cu luna decembrie a anului curent.

Cât despre debutul și prețul pe piața din România, oficialii români încă nu au oferit nicio informație.

Citește și: Află totul despre noua transmisie Easy-R, dar și despre Duster 2016

Transmisia robotizată Easy-R vine cu două moduri. Primul dintre acestea este cel automat comandat prin mutarea levierului în treapta „D’. Cel de-al doilea este cel manual și poate fi accesat prin trecerea levirului în „M’. În acest mod, schimbările de trepte se vor face prin mișcarea scurtă înspre semnele „+’ sau „-„.

Citește și: Românii preferă o Dacia Logan cu transmisie robotizată – Sondaj AUTO BILD România

Iată cum funcționează noua transmisie Easy-R pregătită de Dacia.

Adaugă un comentariu