Gabriela Firea: Autobuzele vor circula în București pe liniile de tramvai

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, duminică, pe Facebook, deschiderea așa numitei benzi unice prin care autobuzele vor putea să circule pe liniile de tramvai în București.

Conform edilului șef al Capitalei, această măsură va avea darul de a contribui la fluidizarea traficului în București, în condițiile în care toate stațiile de autobuz și refugiile de tramvai vor intra în proces de modernizare. ‘Foarte important, de luna aceasta avem, în sfârșit, banda unică. Ne-am zbătut doi ani pentru a modifica prevederile legislative, astfel încât autobuzul să poata circula pe linia de tramvai. Rezultatul în fluidizarea traficului va fi unul vizibil’, a precizat Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat: ‘Am văzut această metodă în multe capitale europene cu efecte imediate pentru fluența traficului. Toate stațiile de autobuz și refugiile de tramvai intră în proces de înnoire’. În ceea ce privește cele 100 de tramvaie care ar urma să intre în administrarea Societății de Transport București, Firea a dezvăluit că situația este incurcată, din cauza contestațiilor.

Sursa: libertatea.ro

taguri
Adaugă un comentariu