Un gălățean a „împușcat” trei dosare penale dintr-un foc. Iată de ce a fugit de poliție

După o urmărire care s-a întins pe mai bine de 20 de kilometri, polițiștii din Galați au oprit un suspect și l-au luat la întrebări. Avea motive să fugă…

Citește și:

Ireal: Cum au scăpat doi botoșăneni de dosar penal pentru că au condus beți

Premieră: parchezi greșit și te alegi cu dosar penal pentru omor

Revoltător: Și-au reparat singuri strada iar acum au dosare penale!

Vitezomani în minivacanță: trei șoferi, prinși de radar cu viteze de peste 200 km/h

Acțiune de amploare a Poliției: sute de permise reținute și amenzi de milioane de lei

Tânăr surprins de radar în localitate cu viteză de autostradă. Ce amendă a primit

Marți, 18 Februarie 2020, un echipaj de poliție din Rădești (Galați) a început urmărirea unei mașini al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice.

Urmărirea s-a întins pe 20 de kilometri, șoferul fiind într-un final blocat pe raza localității Drăgușeni. La volan se afla un bărbat de 35 de ani, din localitatea menționată anterior, care prezenta halenă alcoolică.

În urma legitimării, polițiștii au descoperit că acesta avea permisul anulat, în urma unor încărcări anterioare ale regimului rutier. Mic memento: un permis anulat este desființarea propriu-zisă a documentului, nu doar reținerea acestuia pentru o perioadă de timp.

Verificarea amănunțită a autoturismului a dus la descoperirea a 171 de pachete de țigări provenite din Republica Moldova, pentru al căror transport bărbatul nu deținea niciun fel de act.

Halena alcoolică a dus, firește, la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul a fost unul demn de record: 4,15 g/l de alcool pur în sânge. Încă un mic memento: o alcoolemie mai mare de 2,5 g/l de alcool pur în sânge este considerată foarte avansată și crește exponențial riscul comei alcoolice.

Contrabandă, conducerea fără permis și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sunt infracțiunile sub aspectul cărora poliția i-a întocmit bărbatului dosar penal. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore; autoritățile au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor și propunerea de arestare preventivă.

Adaugă un comentariu