Vitezomani în minivacanță: trei șoferi, prinși de radar cu viteze de peste 200 km/h

Pentru unii șoferi, graba în a sărbători Mica Unire a avut drept consecință „marea despărțire’: 77 de conducători auto au rămas fără permis.

Citește și:

Poliția a reținut 122 de permise în 24 de ore. „Erou’: un șofer de 60 de ani

Poliția de Frontieră a reținut 230 de autovehicule în 2019. Care este cea mai scumpă

Șef de poliție prins beat la volan s-a pensionat prematur. Dosar penal în lucru

Autospecială radar a Poliției, băgată în șanț de un botoșănean turmentat

Un român a încercat să fure o mașină de poliție. Prins în fapt, a bătut trei polițiști

Perioadele de vacanță înseamnă, de regulă, aglomerație pe Valea Prahovei (și alte zone de maxim interes turistic). Iar unde nu se stă pe loc, se merge cu viteză – cel puțin asta ne arată statisticile Poliției.

Într-un comunicat emis după minivacanța 24-26 Ianuarie, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) arată că „în cele trei zile, polițiștii au depistat, în total, pe autostrăzi, 577 de abateri contravenționale. Dintre acestea, 387 au vizat depășirea limitei legale de viteză. Ca măsuri complementare, au fost reținute permisele de conducere a 77 de conducători auto.’

Dintre aceștia 77 de „ghinioniști’, trei au reușit adevărate performanțe negative. Un bărbat de 45 de ani a fost surprins pe autostrada A2 (București-Constanța) de aparatele radar cu o viteză de 205 km/h.

Locul 2 în topul vitezomanilor este ocupat de un șofer care gonea pe A3 (București-Ploiești) cu 215 km/h. Primul loc a fost revendicat sâmbătă după-amiaza de un tip de 36 de ani, care a fost prins de radar pe A2, în drum spre Constanța, cu 218 km/h.

„Premiile’ în cazul celor trei, dar și al locurilor din clasa „mențiune’ (cei care au avut viteză mai mare de 50 km/h peste limita maximă) au fost o amendă de 2.900 de lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Adaugă un comentariu