Șef de poliție prins beat la volan s-a pensionat prematur. Dosar penal în lucru

Șeful Poliției din Câmpia Turzii și-a depus actele pentru pensionare, după ce a fost prins beat la volan și a refuzat controlul cu aparatul etilotest.

Citește și:

19 polițiști, prinși cu mita-n sac. Iată ce pedepse au primit aceștia

Polițist local „iartă’ un angajat al Primăriei. Ce a făcut acesta mai demult (VIDEO)

Un român a încercat să fure o mașină de poliție. Prins în fapt, a bătut trei polițiști

Polițist local, către cel de la Rutieră: „Mergeți și vedeți-vă de treabă că iese scandal mare!’ (VIDEO)

Polițiștii ar putea să dispară de la examenul auto, mulțumită acestei aplicații! (VIDEO)

Dorel Florian Todorean, șeful Poliției din Câmpia Turzii, a intrat în atenția presei după ce a fost prins, pe 9 Ianuarie 2020, la volanul autoturismului personal sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, invocând motive medicale. Conform protocolului, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe de sânge. În urma analizării acestora, s-a constatat că Todorean avea o concentrație alcoolică mai mică de 80 mg/l – sub limita prevăzută în Codul Penal ca fiind infracțiune.

Însă gestul evaziv al acestuia atrage după sine măsuri disciplinare, pe care Todorean încearcă să le evite prin… pensionare. Acesta și-a depus, imediat după eveniment, actele pentru pensionare. Todorean are 51 de ani și lucrează în sistem din 1990. Șef al Poliției din Câmpia Turzii este din 2017. Poziția aceasta a fost preluată de adjunctul său, Sebastian Vasile Rus.

„Şeful Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, este pensionar începând cu data de 15 ianuarie, şi-a depus actele de pensionare după ce a fost prins băut la volan şi i s-a suspendat permisul de conducere. Dosarul său penal este, încă, în lucru, iar când se va întoarce de la procuror, se va lua măsura sancţionării contravenţionale. Oricum, după incident, urma să fie schimbat din funcţie, deoarece, prin gestul său, a adus atingere uniformei de poliţist şi a afectat imaginea Poliţiei’, au explicat, pentru Mediafax, surse din cadrul Poliției Câmpia Turzii.

Adaugă un comentariu