Polițist local „iartă” un angajat al Primăriei. Ce a făcut acesta mai demult (VIDEO)

Un polițist local din Focșani a fost filmat cum îl păsuiește pe un angajat al Primăriei, fiind acuzat de comportament arbitrar.

Citește și:

Este blocarea roţilor în parcările supermarketurilor legală? Ce spun poliţiştii şi cine are dreptul să facă acest lucru

Polițist local, către cel de la Rutieră: „Mergeți și vedeți-vă de treabă că iese scandal mare!’ (VIDEO)

Polițiștii ar putea să dispară de la examenul auto, mulțumită acestei aplicații! (VIDEO)

Gest interpretabil al unui polițist: „Vrei să vezi oameni morți? Hai să ți-i arăt!’ (VIDEO)

Tupeu de poliţist: cum parchează oamenii legii prin Bucureşti (Video)

Poliția Locală nu se bucură de o publicitate prea bună, fiind acuzată că este aservită intereselor Primăriilor de care aparțin. În ciuda denumirii – „Poliție Locală’ – această entitate nu este controlată de către Ministerul de Interne, ci se află pe statul de plată al consiliilor locale de care aparțin.

Aceasta a creat tensiuni între Poliția Rutieră și cea Locală, tensiuni care au crescut periculos după incidentul din toamna anului trecut, când un polițist local – vinovat pentru că încălcase legislația rutieră – a refuzat să se legitimeze și, mai mult, a amenințat polițistul rutier care a vrut să-l amendeze. Atunci, 8.000 de angajați ai Poliției Rutiere au cerut schimbarea denumirii instituției, din Poliția Locală în Garda Publică.

Exemplul următor nu ar fi decât un argument suplimentar al Poliției Rutiere: un polițist local din Focșani a fost filmat cum păsuiește un șofer pentru că staționase într-un loc nepermis; vinovatul era un angajat al Primăriei. Un gest care poate ar trece mai puțin contestat dacă polițistul în cauză nu ar fi fost recunoscut ca fiind zelos: acum câțiva ani, acesta s-a făcut remarcat pe plan local și național după ce a amendat un nevăzător că a trecut strada prin loc nepermis.

Adaugă un comentariu