19 polițiști, prinși cu mita-n sac. Iată ce pedepse au primit aceștia

Curtea de Apel Galați a deliberat în cazul polițiștilor brăileni acuzați de luare de mită. Pedeapsa este definitivă.

Citește și:

Poliția a reținut 122 de permise în 24 de ore. „Erou’: un șofer de 60 de ani

Poliția de Frontieră a reținut 230 de autovehicule în 2019. Care este cea mai scumpă

Un șofer acuză Poliţia Teleorman de abuz. Are dreptate?

Mașinile parcate pe trotuare vor putea fi ridicate și de poliția rutieră

Ministrul de Interne, mesaj pentru Poliția Română: „Să nu îi trateze cu aroganță și superioritate’

Instanța de judecată a județului Galați a luat o decizie definitivă în cazul a 19 din cei 22 de polițiști din Brăila acuzați de luare de mită.

Aceștia au primit ca pedepse cu închisoarea între 2 ani și șase luni și trei ani. În plus, niciunul dintre ei nu va mai putea ocupa vreodată funcția în cadrul căreia s-a produs infracțiunea de luare de mită. Ca pedeapsă complementară – asociată de obicei pedepsei cu suspendare – aceștia vor trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, activitate care nu va fi plătită.

În urma unor indicii că acuzații ar fi luat mită pentru a păsui șoferii care au încălcat regulamentul rutier, anchetatorii Direcției Generale Anticorupție au descins în birourile Poliției din Brăila, în Mai 2015.

Atunci, 9 șoferi și 26 de polițiști au fost vizați de percheziții, 22 dintre polițiști fiind ulterior trimiși în judecată. În urma investigațiilor, a reieșit că în doar patru luni (Ianuarie-Aprilie 2015) aceștia au săvârșit 127 de acte materiale și 4 situații de complicitate. Acuzații au fost suspendați din funcții imediat după acționarea în judecată.

„Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare’, se explică într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

taguri
Adaugă un comentariu