Ultima găselniță: Lichid de parbriz vândut pe post de spirt

Poliția a descoperit o cantitate însemnată de lichid de parbriz vândut în sticle de spirt. Mai precis, în urma unor percheziții derulate în Prahova, Argeș, Ilfov și București, oamenii legii au descoperit numeroase recipiente în care ar fi trebuit să fie alcool medicinal, adică spirt, însă acestea ascundeau, în realitate, lichid de parbriz vândut sub numele de spirt.

Ce să faci dacă a înghețat lichidul de parbriz în rezervor?

Poliția Română a lucrat împreună cu polițiștii de la departamentul de compatere a criminalității organizate din trei județe pentru a realiza aceste percheziții, care au vizat mai multe persoane fizice și juridice din aceste județe.

Un proprietar de Mini a turnat 5 litri de lichid de parbriz în motor. Ce a ieșit e greu de explicat. (galerie foto)

Au descoperit 2.892 de recipiente a câte 500 de mililitri fiecare, toate având o etichetă care titra alcool sanitar, însă erau în realitate diluant sau lichid de parbriz vândut sub numele de spirt. Diferența semnificativă prin care au putut fi deconspirate falsurile a fost mirosul lichidului din aceste recipiente, care era similar cu cel al diluantului – în unele cazuri, respectiv al lichidului de parbriz în restul cazurilor.

Clipul verii: O femeie dansează goală pe un Ferrari. Polițiștii sunt nerăbdători s-o cunoască

În mod evident, utilizarea acestor lichide pe post de spirt ar fi pus în pericol sănătatea consumatorilor, așa că toate recipientele au fost indisponibilizate. Totodată, au fost înregistrate mai multe dosare penale pentru cercetarea faptelor de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse și evaziune fiscală. Nu este exclus ca unele dintre falsuri să fi purtat și o etichetă care aparținea unui producător legitim de alcool medicinal, caz în care procurorii trebuie să deschidă mai multe dosare penale de cercetare.

Fast and Furious de România – furt ca în filme dintr-un TIR

Amenzile totale pentru această activitate s-au ridicat la 15.000 de lei, însă nu a fost reținută nicio persoană implicate în această activitate.

Foto: captură de ecran din video realizat și publicat de Poliția Română

Adaugă un comentariu