Goodyear a prezentat anvelopa Eagle-360, pneul sferic menit să echipeze viitoarele vehicule autonome

Goodyear a venit la Geneva cu gândul să șocheze puțin lumea auto. Și a reușit. Compania americană a prezentat pneul Eagle-360, o anvelopă sferică menită să fie utilizată de viitoarele vehicule autonome.

Așa cum spuneam și mai sus, pneul are o formă sferică și se conectează la computerul de bord al mașinii pentru a asigura cele mai bune performanțe indiferent de suprafața de rulare sau de condițiile meteo.

Un alt lucru interesat este acela că Eagle-360 se conectează cu mașina prin levitație magnetică, iar astfel, conceptul de suspenie dispare din discuție. La final amintim și de faptul că Eagle-360 va comunica și cu celelalte vehicule pentru a transmite informații esențiale despre suprafața de rulare.

goodyear intelligrip

Goodyear IntelliGrip

Tot la Geneva, Goodyear a prezentat și conceptul IntelliGrip. Vorbim despre un prototip care ar putea fi adaptat în curând pe viitoarele vehicule inteligente. Anvelopa va comunica cu sistemele autonome integrate pe mașină și va oferi informații prețioase despre calitatea suprafeței de rulare.

Adaugă un comentariu