Google Maps îți spune cât de aglomerate sunt mijloacele de transport în comun

Google Maps are două funcții noi! Mulțumită celei mai recente actualizări a aplicației, putem afla cât de aglomerate vor fi mijloacele de transport în comun la o anumită oră, dar și cu ce întârziere vor ajunge în stație din cauza traficului intens.

Google a dotat aplicația Maps cu două funcții noi, deosebit de utile pentru cetățenii marilor orașe. Prima dintre acestea se numește Live Traffic Delays (întârzieri în trafic, în timp real). Aceasta va estima ora și minutul la care mijlocul de transport în comun sosește într-o anumită stație, în funcție de nivelul de congestionare a traficului.

Opțiunea se adresează atât metrourilor, cât și tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor. Pe teritoriul României, Live Traffic Delays este disponibil momentan locuitorilor din București, Cluj-Napoca și Constanța.

 

Citește și:

Coadă la ANAF: poţi să îţi cumperi BMW 318 şi VW Bora cu salariul pe două luni!

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

 

Cea de-a doua funcție proaspăt introdusă vizează aglomerația din vehiculele destinate transportului în comun. Astfel, un călător își poate stabili orarul în funcție de acest criteriu, pentru a evita perioadele din zi când nu ai loc să arunci un ac în autobuz.

Din păcate, aglomerația nu este indicată sub formă de procentaj sau prin vreun infografic, ci printr-o notificare de tipul „De obicei, numai locuri în picioare‘. Cu alte cuvinte, Google Maps „știe’ doar că toate scaunele sunt ocupate în anumite intervale orare.

Predicția aglomerației este disponibilă utilizatorilor din București și Cluj-Napoca, deocamdată.

Cea mai nouă versiune a aplicației Google Maps a fost lansată atât în Magazin Play, pentru utilizatorii de Android, cât și în App Store-ul sistemului de operare iOS.

Adaugă un comentariu