Hyundai Ioniq 5 N ar putea deveni realitate chiar anul acesta

Hyundai Ioniq 5 este unul dintre cele mai apreciate vehicule electrice de la ora actuală, fie că vorbim despre designul futurist sau despre tehnologia de la bord. Mai mult decât atât, coreeanul are deja în palmares o sumedenie de trofee câștigate în această arie.

În același timp, Hyundai, alături de divizia de performanță N, ne anunță că nu au uitat de entuziaști în ceea ce privește mobilitatea sustenabilă rapidă, un model sportiv fiind în lucru. Ioniq 5 N ar putea veni ca un frate al lui EV6 GT.

În forma sa actuală Ioniq 5 reprezintă o bază interesantă pentru un hot-hatch-SUV electric. Chiar și așa, modelul mai performant va primi accente specifice, cum ar fi un kit exterior mai agresiv, diverse accente roșii în limitele exterioare ale caroseriei, un spoiler generos și un set de jante specifice N, îmbrăcate cel mai probabil cu anvelope Pirelli P Zero. În același timp, partea din spate va păstra panoul parametric Pixel LED.

Suspensia va primi numeroase îmbunătățiri, în timp ce mașina va rula sesizabil mai aproape de sol. La interior vor fi implementate scaune sport (cel mai probabil, funcția de șezlong din timpul încărcarii va fi păstrată).

Dacă va folosi aceleași motoare electrice pe care le întâlnim deja la Kia EV6 GT, Ioniq 5 N ar putea beneficia de 577 CP și de un cuplu maxim de 740 Nm. Cifre care ar putea ajuta mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în circa 3,5 secunde. Deși nu avem confirmări în acest sens, acumulatorul ar putea rămâne nealterat, având în continuare o capacitate de 77.4 kWh.

Adaugă un comentariu