Imagine teaser: Viitoarea generație Nissan Juke

Viitoarea generație a SUV-ului compact se pregătește de debutul oficial. Prezentarea noului Nissan Juke va avea loc pe 3 septembrie, adică înaintea Salonului Auto de la Frankfurt. Cu toate acestea, ne așteptăm și la o apariție fizică a modelului în cadrul evenimentului.

Primul model (cod F15) a fost lansat în 2010 și s-a bucurat de un succes fulminant pe piața auto din Europa. Chiar dacă designul SUV-ului de clasă mică nu este pe placul tuturor, Nissan Juke este a doua cea mai vândută mașină produsă de Nissan în Europa, imediat după Qashqai.

Japonezii nu au dezvăluit foarte multe detalii legate despre noua generație, dar avem o imagine clară asupra amprentei blocurilor optice. Acestea sunt o versiune redesenată a celor vechi și continuă să semene cu o pereche de ochi cu sprâncene. De altfel, și motto-ul ales de Nissan simbolizează acest lucru – Keep your eyes open' – Ține ochii deschiși'.

Silueta mașinii nu pare să se depărteze prea mult de cea a primei generații, iar plafonul de tipul double-bubble' accentuează sportivitatea noului model. Deocamdată, niponii de la Nissan nu au dat detalii despre interiorul noii generații și nici nu au publicat imagini teaser în acest sens.

Autoturismul va utiliza platforma CMF-B, care este în prezent folosită de alianța Nissan și Renault pentru noul Clio, dar și pentru viitorul Renault Captur. Ne așteptăm ca noile propulsoare pe benzină (1.0 și 1.3) să fie adoptate și de noul Juke. De asemenea, nu iese din discuție și o variantă sportivă, care ar putea utiliza un motor de 1,6 litri turbo benzină, ce va produce în jur de 200 de cai-putere.

Viitorul Nissan Juke ar putea primi și o versiune hibridă. Versiunile de bază vor fi dotate cu o transmisie manuală, iar tracțiunea va fi pe puntea față. Asemenea generației anterioare, versiunile de top ar putea primi tracțiune integrală și o cutie de viteze automată.

Adaugă un comentariu