În România sunt 105.000 de vehicule implicate în scandalul Dieselgate

Au apărut și primele cifre oficiale legate de numărul de mașini ale Grupului Volkswagen afectate de scandalul Dieselgate și aflate în țară.

Confrom datelor, autoritățile din România au eliberat cărți de identitate pentru 105.000 de mașini. Dintre acestea, 56.000 au fost noi la data înmatriculării, iar restul au provenit din vânzări second-hand.

Ieri vă anunțam că stocurile de mașini ale dealerilor din țară echipate cu motoare Euro 5 ale Grupului Volkswagen nu mai primesc cărțile de identitate. Tot din același comunicat, aflăm că numărul acestor vehicule se ridică la circa 300 de unități.

“Pentru a elimina presupunerile privind numărul de astfel de autovehicule ce au fost înmatriculate în România, au fost eliberate cărţi de identitate pentru un număr de 105.000 autovehicule, din care 56.000 noi la data înmatriculării şi 49.000 aveau statut de vehicul utilizat, adică second hand. De asemenea, se află pe stoc, nevândute, la dealerii Volkswagen, un număr de circa 300 autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemelor. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vândute”, a spus ministrul Transporturilor Iulian Matache.

Via | Capital

Adaugă un comentariu