Încă o viziune a luxului din viitor: Genesis X Speedium Coupe rafinează tema deja cunoscutului Genesis X Concept

Dincolo de conceptul în sine, important este și modul în care a fost acesta expus în premieră: evenimentul nu a avut loc la proaspăt deschisul Salon Auto Internațional de la New York, ci într-o ambianță exclusivistă, oferită de Genesis House New York, un spațiu cultural privat din zona elitistă a Manhattan-ului.

Genesis X Speedium Coupe s-a născut ca urmare a impulsului pe care l-a simțit Luc Donckerwolke (Genesis Creative Chief Officer) de a dezvolta într-o direcție mai aparte, în spirit „freestyle', expresivitatea celor mai noi elemente integrate în designul mărcii. Numele Speedium a fost inspriat de circuitul coreean din orașul Inje și de intenția departamentului de design de a adăuga o notă dinamică pronunțată la caracterul premium original promovat până în prezent. Nu întâmplător, culoarea caroseriei a fost numită „Inje Green'.

Designul mașinii rămâne fidel minimalismului, caracterul premium fiind dat de rafinamentul formelor și al proporțiilor și nu de aparența unei bogății de elemente spectaculoase. Luc Donckerwolke a precizat că abordarea stilistică urmează ideea evoluției tehince din domeniu: automobilele cu propulsie electrică sunt mai simple constructiv și, în același timp mai rapide, mai eficiente și mai silențioase, iar Genesis X Speedium Coupe ilustrează această superioritate a unei simplități tehnice inovatoare prin înfățișarea sa.

Adaugă un comentariu

Articole similare