Încurajări de primăvară: prețurile noilor modele Dacia Spring nu au evoluat atât de radical ca designul și dotările.

Purtătoarea numelui primăverii, Dacia Spring, parcă a înflorit stilistic și tehnic în acest sezon. Micul crossover electric al mărcii românești a fost integrat la modul convingător în noua tratare stilistică specifică Dacia și a beneficiat, de asemenea, de o modernizare semnificativă a interiorului. Preț de acces: 11.800 de euro (TVA inclusă) pentru versiunea Dacia Spring Essential 45 cu programul Rabla Plus. Altfel, prețul său de bază ar fi 16.900 de euro (TVA inclusă).

În cazul variantei cu motorizare de 65 CP, oferta Dacia Spring cuprinde două niveluri de finisare, numite Expression și Extreme. Prețurile lor de listă sunt de 18.900 de euro și, respectiv 19.900 de euro. Dacă se aplică programul rabla plus, atunci Dacia Spring Expression 65 costă 13.800 de euro, în timp ce cota Daciei Spring Extreme 65 ajunge la 14.800 de euro.

Atractivitatea Daciei Spring a sporit și dacă privim din perspectiva dotărilor tehnice. Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10″, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall). Și, pentru a ușura viața clienților săi, Dacia introduce butonul “My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Având o masă proprie de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care cântărește mai puțin de o tonă. Masa vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard. Masa redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

taguri
Adaugă un comentariu