Infiniti si Lexus ataca Seria 3

Luna viitoare, la Detroit, Infiniti arunca manusa rivalilor de la BMW si lanseaza o noua generatie a limuzinei de clasa medie G.

Noul model va prelua numeroase elemente de stil de la conceptul Emerg-e, lansat la Paris, afisand dimensiuni exterioare apropiate de cele ale Seriei 3. Noul G va fi si primul Infiniti echipat cu motorizari cu patru cilindri si cutii de viteze de origine Mercedes, rod al parteneriatului incheiat de cei doi giganti auto in toamna acestui an. Vanzarile vor debuta in vara lui 2013.

Infiniti nu va fi singurul producator nipon care contesta suprematia actualei Serii 3. Lexus va lansa, tot in ianuarie, la Detroit, noul IS, disponibil din a doua parte a anului viitor in versiuni cu doua si patru portiere. La baza noii familii de modele va sta o versiune simplificata a platformei tehnice folosita de fratele mai mare GS.

Pentru prima data, IS va fi oferit si in versiune hibrida (motor pe benzina cu patru cilindri si motor electric). Gabaritul nu va creste, dar dimensionarea habitaclului va fi mult mai generoasa.

Adaugă un comentariu