Kia investește în cea mai mare rețea de stații de încărcare ultra-rapide din Europa

Kia a făcut o nouă investiție în Ionity, cea mai mare rețea de încărcare ultra-rapidă a automobilelor electrice (EV) din Europa. În calitate de acționar, Kia a făcut echipă cu ceilalți investitori ai Ionity pentru a strânge încă 700 de milioane de Euro în scopul extinderii rețelei sale de stații de încărcare de mare putere pe tot continentul.

Ionity operează în prezent peste 400 de stații de încărcare ultra-rapidă cu 1.500 de puncte de încărcare de-a lungul autostrăzilor europene în 24 de țări. Această nouă investiție va crește numărul stațiilor de încărcare din Europa la 1.000, numărul total de puncte de încărcare urmând să crească la aproximativ 7.000 până în 2025. Aceste stații de încărcare vor fi instalate, de asemenea, de-a lungul unor drumuri principale importante și în apropierea marilor orașe. Astfel de măsuri vor scurta semnificativ încărcarea în general și timpii de așteptare pentru clienții din cele mai aglomerate locații.

Această extindere include și stații ultra-rapide de 350 kW care sunt capabile să încarce automobile precum Kia EV6 de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Ca parte a extinderii rețelei, Ionity va căuta să achiziționeze mai multe proprietăți proprii și, în funcție de locație, să construiască și să opereze propriile stații de deservire. Compania a dezvăluit recent „Oasis', un concept menit să prezinte cum ar putea arăta experiența de încărcare a viitorului. Modelul include stații de încărcare care sunt protejate de condițiile meteo vitrege și zone de încărcare situate lângă cafenele, restaurante și magazine pentru un plus de confort și o experiență de încărcare mai bună.

Rețeaua IONITY folosește Combined Charging System (CCS), cel mai important standard european de încărcare și este alimentată 100% din energie regenerabilă.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „În timp ce ne așteptăm la eliminarea treptată a automobilelor noi cu motor cu combustie internă în următorii zece ani, este esențial ca șoferii să aibă acces la o infrastructură de încărcare rapidă extinsă și fiabilă. Noua noastră investiție în IONITY va duce la o extindere semnificativă a rețelei stațiilor de încărcare ultra-rapidă în toată Europa, care va sprijini capacitățile de înaltă tensiune ale automobilelor noastre. Prin urmare, mai mulți șoferi își vor putea încărca automobilele rapid și ușor pentru o experiență EV perfectă.'

 

Kia intenționează să ofere 11 automobile EV noi la nivel global până în 2026, inclusiv șapte modele electrice dedicate. Crossover-ul EV6, lansat la începutul acestui an, este primul automobil electric dedicat Kia produs folosind noua platformă globală (E-GMP – Electric-Global Modular Platform) a mărcii. Arhitectura de 800 V permite o încărcare necesară pentru o autonomie de 100 de kilometri în mai puțin de patru minute și jumătate cu ajutorul unei stații de 350 kW.

Adaugă un comentariu