Kia pro_cee’d GT: coreenii pun turbina la treaba

Dupa ce Hyundai a anuntat intrarea in WRC din sezonul 2014, este randul Kia sa agite genele sportive ale industriei auto coreene. Chiar daca deocamdata acestea sunt ca si inexistente, pro_cee’d GT si cee’d GT, pe care Kia le va prezenta la Geneva, au misiunea istorica de a aduce un plus de suflu in gama.

Rivalele lui VW Scirocco  si Golf GTI sunt proiectate in Europa sub bagheta lui Peter Schreyer, punctul de atractie fiind constituit de motorizarea turbo cu injectie directa de benzina de 1,6 litri, capabila sa dezvolte 204 CP si un cuplu maxim de 265 Nm. Suficient pentru a le asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 7,9 secunde.

Imaginea acestor doua modele, cele mai sportive din istoria Kia, este sustinuta la nivel vizual de jantele de 18 inci, evacuarile duble si etrierii rosii ai franelor. In interior intalnim scaune Recaro si echipamente exclusiviste care subliniaza ambitiile producatorului coreean.

Productia noilor modele sportive va incepe in mai, la uzina Kia din Zilina (Slovacia), urmand ca in showroom-uri sa apara mai intai pro_cee’d GT, la jumatatea anului, urmat de cee’d GT, in trimestrul IV.

Adaugă un comentariu