Kia XCeed și Ceed Sportswagon primesc versiuni plug-in hybrid

Kia XCeed și Ceed Sportswagon primesc versiuni plug-in hybrid și sunt primele modele plug-in fabricate de brand în Europa.

Noile versiuni plug-in hybrid ale modelelor Kia XCeed și Ceed Sportswagon dispun de un sistem de propulsie care combină un pachet de baterii litiu-ion de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW și un motor în patru cilindri de 1.6 litri GDi (injecție directă benzină).

Puterea totală a sistemului de propulsie este de 141 CP, cu un cuplu  maxim de 265 Nm, permițând modelului Ceed Sportswagon să accelereze de la 0 la 100 kmh în 10.8 secunde, iar modelului Kia XCeed în 11.0 secunde. Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte (6DCT).

Tehnologia standard de regenerare a forței de frânare permite noilor modele plug-in hybrid să colecteze energia cinetică și să reîncarce pachetul de baterii în timpul deplasării în pantă sau în timpul frânării. Kia estimează o autonomie în modul complet electric de aproximativ 60 de kilometri pentru ambele modele.

Noile versiuni vor fi comercializate în Europa la începutul anului 2020.

Recent am testat Kia Sportage Mild Hybrid. Propulsia de tip „mild hybrid’ merită toată atenția, deși denumirea sugerează că ar fi ceva „nici prea-prea, nici foarte-foarte’ – mai relevant spus: o soluție de compromis între clasicismul motorizărilor cu ardere internă și pretențiile mai mari ale sistemelor de propulsie de tip „plug-in hybrid’ sau electric, având motor termic pe post de „range extender’.

Adaugă un comentariu