Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda se apropie de finalizare

Iată că lucrările la lotul 2 al autostrazii A10 Sebeș-Turda se apropie de final. Cei aproximativ 25 de kilometri ai drumului au fost filmați cu ajutorul unei drone, iar progresul este clar, calea de rulare fiind asfaltată în totalitate.

Startul lucrărilor pentru autostrada A10 a fost dat în urmă cu mai mult de șapte ani, însă mai multe situații neprevăzute au întârziat darea în circulație a tronsonului. Pe lângă cei 24,3 km care urmează să fie finalizați, șoferii vor mai putea circula și pe alți 4,5 kilometri noi de autostradă, parte a loturilor finalizate anterior.

În imaginile de mai jos se poate studia progresul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Zonele la care încă se mai lucrează sunt: nodul rutier de la Teiuș, zona de intersecție cu subtraversarea drumului județean DJ107E (în apropiere de Aiud) unde se lucrează la finalizarea rampelor, montarea parapetelor și a panourilor fonoabsorvante. Aici, lucrările au fost întârziate din pricina unei exproprieri cu probleme a unei proprietăți prin curtea căreia urma să treacă autostrada.

Totuși, zona care a dat cele mai mari bătăi de cap constructorului este în dreptul localității Oiejdea, unde au fost turnate mai multe ziduri de sprijin pentru a preveni alunecările de teren ale dealului de lângă autostradă. În mod cert, pe această secțiune de drum (200 m) se va circula pe un singur fir al autostrazii.

Foto: Captură Youtube

Adaugă un comentariu