Manifestație anti-Uber la Guvern. Iată ce vor taximetriștii

Miercuri și joi, transportatorii şi taximetriştii care fac parte din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) vor organiza proteste în fața sediului Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți de „pirateria’ de pe piaţă, desfăşurată, în opinia lor, în special prin cadrul platformei Uber.

Reprezentanții COTAR se așteaptă să adune în fața Guvernului circa 6.000 de taxiuri, autobuze și microbuze. Protestele se vor desfășura între orele 9:30 – 21:00.

„În cele două zile de protest, 26 şi 27 aprilie, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienţilor noştri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, şi bucureştenilor’, au precizat oficialii COTAR.

„Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitataea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi’, se arată în comunicatul COTAR.

Sursa | News via Digi24

taguri
Adaugă un comentariu