Marea Britanie va permite testarea automobilelor autonome pe drumurile publice

După ce în Statele Unite ale Americii au loc teste cu mașini capabile să se conducă singure de ani buni, acum Marea Britanie și-a manifestat interesul către această tehnologie. Astfel, guvernul din Regatul Unit a văzut potențialul acestei tehnologii și vrea să grăbească evoluția acesteia către producția de serie.

Conform publicației Bloomberg, politicienii britanici discută despre eliminarea reglementărilor care interzic în prezent punerea în circulație a mașinilor autonome. Astfel, primele teste pe drumurile din regat ar putea avea loc chiar de la finele acestui an, urmând ca din 2017 să se treacă într-o etapă superioară, care va acoperi chiar și autostrăzile.

AUTONOMOUS-1

Testele din Marea Britanie ar putea atrage investiții noi și ar permite o dezvoltare mai rapidă a tehnologiei, mai ales că producători precum Jaguar-Land Rover și Nissan sunt deja implicați în proiecte din acest domeniu.

Momentan, în testele din SUA au fost acumulați milioane de kilometri fără incidente majore (un singur accident ușor având loc din vina mașinii autonome), iar conform previziunilor, primele automobile capabile să se conducă singure vor ajunge pe piață din 2020.

 

Adaugă un comentariu