Martin Winterkorn rămâne cu patru poziții cheie în Grupul Volkswagen

În urmă cu două săptămâni, din cauza scandalului Dieselgate, Martin Winterkorn și-a anunțat demisia din cadrul companiei. Astăzi, Reuters spune că fostul șef al grupului german rămâne aproape de Volkswagen cu patru poziții cheie.

Astfel, Martin Winterkorn rămâne CEO în cadrul Porsche SE (holdingul care controlează pachetul de acțiuni), dar și membru al consiliului de conducere în cadrul Audi și Scania. De asemenea, Winterkorn este membru în conducerea al noului Truck&Bus Holding.

Conform unor analiști și investitori, citați tot de Reuters, grupului german îi va fi greu să recâștige încrederea publicului, cât timp Winterkorn rămâne aproape de Volkswagen.

Citește și: Consiliul director al grupului VW i-a suspendat din funcție pe șefii mărcilor Volkswagen, Audi și Porsche

“Este o surpriză faptul că Winterkorn încă se mai află acolo”, a declarat Ferdinand Dudenhoeffer, șef în cadrul Centrului de Cercetare în Domeniul Auto de la Universitatea Duisburg-Essen.

“Volkswagen a pledat pentru un start nou, dar prezența sa (n.r. Martin Winterkorn) în cadrul companiei continuă să facă rău imaginii publice”, a completat Dudenhoeffer.

Citește și: Comitetul Executiv al Grupului Volkswagen spune că Martin Winterkorn nu știa despre manipularea testelor de emisii

Oficialii Volkswagen au refuzat să comenteze cu privire la pozițiile pe care Martin Winterkorn le ocupă acum în cadrul grupului. Aceștia spun că este datoria consiliilor brandurilor respective.

Via | Reuters

Adaugă un comentariu