Maserati Levante primește o versiune GTS cu 550 CP

Maserati Levante a primit la Goodwood o versiune GTS cu 550 CP. Aceasta este echipată tot cu un motor V8 asamblat de Ferrari.

Maserati Levante by Novitec: look agresiv și mai multă putere!

În gama italienilor, Levante GTS este încadrat sub Trofeo, dar se bucură de același cuplu motor. Vorbim desper 730 Nm între 2.500 și 5.000 de rotații pe minut. Între timp, puterea maximă, de 550 CP, este oferită la 6.250 rpm, iar unitatea este cuplată unui sistem de tracțiune integrală. Desigur, V8-ul acesta mai este folosit în gama Maserati, fiind în echiparea lui Quattroporte GTS, dar sistemul Q4 de tracțiune integrală reprezintă o noutate în compania acestui agregat.

Primul SUV produs de Ferrari va fi prezentat în anul 2019

La nivel de arhitectură, avem un V la 90 de grade și o cilindree de 3.8 litri, iar motorul este supraalimentat cu două turbosuflante. Transmisia standard este o cutie automată ZF cu opt trepte. Datorită acestor resurse, Levante GTS cu 550 CP poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.2 secunde și are o viteză maximă de 292 km/h. Un calcul rapid ne arată că fiecare cal putere trebuie să miște 3.9 kilograme, un raport putere greutate bun și pentru o mașină sport, ca să nu vorbim despre un SUV.

În materie de design, versiunea GTS a lui Levante vine cu o influență de la Trofeo și are modificări față de celelalte variante la nivelul părții inferioare a barelor de protecție. Interiorul poate fi comandat cu două tipuri de piele și se bucură și de un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare și de pedale sport din aluminiu.

Celebrul tenismen Boris Becker a găsit în galeria Țiriac Collection fostul său Ferrari

Sistemul multimedia MTC+ a fost actualizat cu o nouă grafică și cu o ergonomie mai bună a unității de climatizare. Pielea opțională Pieno Fiore are cusături duble pe panourile de uși și are o textură deosebită. Totodată, gama de ornamente de bord a fost extinsă cu două tipuri noi de lemn cu finisaj lucios.

Maserati oferă zece culori în gama Levante, iar portofoliul de jante are cinci modele noi, disponibile la dimensiuni de până la 22 de inch. Prețul variantei GTS cu 550 CP a lui Levante va fi anunțat ulterior, dar debutul este programat în cursul acestui an.

Un Ferrari din 1963 a devenit cea mai scumpă maşină vândută vreodată

Adaugă un comentariu