Cinci momente de referință din istoria SAAB

Compania auto suedeză SAAB are în spate o istorie extrem de bogată care se întinde pe o perioadă de peste 70 de ani. Iată cinci momente de referință din istoria mărcii suedeze.

1. SAAB a luat naștere în 1937.  SAAB (Svenska Aeroplan Aktie Bolaget) a fost înfiinţată exclusiv cu scopul de a produce avioane pentru Al Doilea Război Mondial care a fost declanşat doar doi ani mai târziu.

2. În 1945, la finele războiului, cei 16 angajați rămași au primit misiunea de a produce automobile. Prototipul Ursaab a fost gata în 1947, dar mașina nu avea capotă pentru portbagaj.

saab2

3. Primul automobil de serie s-a numit Saab 92 și a luat naștere în 1949. Motorul producea 25 de CP, o performanță la acea vreme.

4. Saab 99 a fost lansat în 1968. Modelul era inovator în demeniul siguranței, lucru care a transformat compania SAAB în anii următori într-un “purtător de cuvânt” al siguranței rutiere.

A încercat să pornească Loganul, a băgat cheia în contact și mașina a explodat | VIDEO

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

5. Divizia constructoare de autoturisme, SAAB Automobile AB a fost preluată integral în 2000 de General Motors, divizia aeronautică se numește SAAB AB și rămâne independentă, iar divizia de camioane Saab-Scania AB, aparține azi de Scania.

saab3

Adaugă un comentariu