Mazda lansează primul motor pe benzină din lume care folosește aprinderea prin compresie

Mazda lansează primul motor pe benzină din lume care folosește aprinderea prin compresie, în interiorul său amestecul de aer și combustibil aprinzându-se spontan prin compresia pistonului.

Metoda nouă de combustie, denumită Spark Controlled Compression Ignition, a surmontat două probleme care împiedicau comercializarea motoarelor pe benzină cu aprindere prin compresie: maximizarea zonei în care aprinderea prin compresie este posibilă și obținere unei tranziții ușoare între aprindere cu scânteie și cea prin compresie. Noua tehnologie va implementată din 2019 pe motoarele SKYACTIV-X.

Această nouă metodă de combustie patentată combină avantajele motoarelor pe benzină și diesel pentru a obține performanțe de mediu, putere și accelerație remarcabile. Aprinderea prin compresie și un compresor montat pentru a îmbunătăți economia de combustibil livrează un răspuns superior al motorului și cresc cuplul cu 10-30 de procente față de generația actuală de motoare pe benzină SKYACTIV-G3.

Citește și

Țara cu cea mai ieftină benzină din lume

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Care este prețul litrului de benzină sau motorină înainte de taxe

Date tehnice

Aprinderea prin compresie permite o ardere cu amestec foarte sărac care îmbunătățește eficiența motorului cu până la 20-30 de procente față de generația curentă SKYACTIV-G și cu până la 35-45% față de motorul Mazda pe benzină cu aceeași cilindree din 2008.

Cu o eficiență ridicată pe o plajă largă de rotații și nivele de sarcină, motorul permite mai multă flexibilitate în selectarea vitezelor, oferind atât economie de combustibil cât și performanțe de condus superioare.

Mazda Motor Corporation a prezentat Sustainable Zoom-Zoom 2030′, o nouă viziune pe termen lung în materie de dezvoltare tehnologică, care are ca țintă anul 2030. Ca parte din noua tehnologie menită să permită realizarea acestei viziuni, compania a anunțat planurile de a introduce motorul de generație viitoare SKYACTIV-X.

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

El e milionarul român care sfidează legea! Internetul s-a aprins după gestul lui!

Cât de ușor te păcălesc samsarii! Top 5 metode de care să te ferești!

Adaugă un comentariu