Mazda3 Skyactiv-X – preţuri în România

Mazda3 Skyactiv-X este disponibilă pe mai multe piețe din Europa, primele livrări fiind estimate pentru această toamnă. Doritorii au la dispoziție două variante de echipare, GT și GT Plus, ambele oferind o varietate bogată de dotări tehnologice, de elemente de design și confort.

Motorul de 2 litri și 4 cilindri cu tehnologia de aprindere prin compresie controlată cu scânteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI), este primul de serie de acest tip din lume, alimentat cu benzină, care combină aprinderea cu scânteie, specifică unui motor pe benzină, cu aprinderea prin compresie, specifică unuia diesel.

Noua Mazda3 Skyactiv-X va livra 180 CP și un cuplu de 224 Nm. Nivelul de emisii este de 96 g/km CO2 și conform producătorului consumul mediu este  de 4,3l/100km.

Noua Mazda3 Skyactiv-X este, totodată, echipată cu tehnologia Mazda M Hybrid, ca dotare standard. Sistemul de 24V reduce consumul de combustibil, crescând autonomia și scăzând nivelul emisiilor prin refolosirea energiei recuperate în timpul decelerării, pentru a alimenta un motor electric ce asistă motorul de bază.

Noua Mazda3 Skyactiv-X este disponibilă atât pentru versiunea hatchbak, cât și pentru sedan, în combinație cu transmisia manuală Skyactiv-MT sau automată Skyactiv-Drive, ambele cu șase rapoarte. Sistemul Mazda i-Activ de tracțiune integrală este disponibil opțional pentru noua Mazda3 Skyactiv-X hatchback.

Modelul poate fi comandat și în România cu un preț de pornire de 23.090 euro (TVA inclus).

Adaugă un comentariu