Noua Mazda 3: informații complete despre motorizări și prețuri în România

Lisabona s-a dovedit a fi locația ideală pentru o ședință foto de excepție cu noua Mazda 3. Pe lângă galeria extinsă de fotografii, japonezii au oferit informații complete despre motorizările cu care va debuta modelul pe piața Europeană.

Pentru început, noua generație a compactei nipone va fi disponibilă cu motorizările Skyactiv-G122 și Skyactiv-D116, Ambele vor putea fi configurate atât cu transmisie manuală cu șase trepte, cât și cu o cutie automată cu același număr de rapoarte. Propulsorul Skyactiv-X, motorul pe benzină care care folosește și aprinderea prin compresie, va fi disponibil pe piața din România începând cu a doua jumătate a anului.

Motorizarea Skyactiv-G122 vine cu binecunoscutul propulsor 2.0 benzină aspirat de la Mazda. După cum sugerează și denumirea oficială, motorul dispune de 122 CP și oferă un cuplu maxim de 213 Nm. Accelerația 0-100 km/h se desfășoară în 10,4 secunde atunci când mașina este echipată cu o transmisie manuală și în 10,8 secunde, în cazul în care mașina este dotată cu o cutie automată. Cifrele sunt identice atât pentru versiunea sedan, cât și pentru hatchback.

Tot identice sunt și prețurile acestor versiuni. Indiferent de alegerea clienților, hatch sau sedan, versiunea de bază va avea un preț de pornire de 19.890 de euro.

Cei ce doresc mai mult cuplu se pot orienta către motorizarea diesel Skyactiv-D116. Propulsorul de 1,8 litri produce 116 CP și un moment maxim de 380 Nm obținut între 1.600 și 2.600 rpm. Și în cazul acestei versiuni, timpii de accelerare 0-100 km/h sunt identici pentru sedan și hatch, 10,3 secunde pentru varianta manuală și 12,1 secunde pentru varianta automată. Prețul de pornire al acestei versiuni este de 21.990 de euro.

Clienții compactei japoneze vor beneficia, în premieră pentru marcă și model, de un sistem de personalizare a dotărilor opționale. Acestea pot fi alese prin intermediul pachetelor suplimentare.

Echiparea de bază include o listă cuprinzătoare de echipamente, dintre care putem enumera jantele de aliaj de 16 inchi, blocuri optice cu tehnologie LED, ștergătoare cu duze incorporate, iar versiunea hatchback vine cu eleron spate.

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

La interior, utilizatorii se vor bucura de o unitate media cu opt difuzoare și sistem de navigație. Pe lângă acestea, unitatea mai include și suport Android Auto și Apple CarPlay. Ecranul acesteia măsoară 8,8 inchi în diagonală. În plus, toate modelele Mazda 3 vor fi dotate cu un sistem head-up display (HUD).

La capitolul siguranță, compacta beneficiază de o întreagă suită de sisteme de asistență, dintre care amintim sistemul de monitorizare a unghiului mort, menținerea automată a benzii de rulare și sistemul de frânare autonomă.

Clienții care doresc jante cu dimensiunea de 18 inchi, încălzire pentru scaunele din față și volan, parbriz degivrat în zona ștergătoarelor, sistem keyless, dar și cameră video pentru mersul cu spatele, pot opta pentru nivelul Plus (21.190 euro pentru Skyactiv-G122 și 23.290 euro pentru Skyactiv-D116).

După ce echiparea Plus a fost aleasă, noua Mazda 3 poate fi personalizată cu patru pachete de dotări. Primul dintre acestea se numește Sound Pack (500 de euro) și oferă un sistem audio Bose cu 12 incinte acustice.

Următorul pachet pe care îl pot alege clienții este Style (1.100 de euro) și aduce o serie de elemente de design și ornamente adiționale la interior, geamuri fumurii, dar și faruri LED adaptive. În cazul echipării unei cutii automate, clienții ce aleg acest pachet vor beneficia de padele montate pe volan.

Dacă doriți tapițerie din piele neagră, trebuie să optați pentru pachetul Luxury (1.500 de euro), care mai oferă și reglaj electric cu memorie pentru scaunul șoferului. Funcția de memorie reține poziția scaunului, a oglinzilor laterale și a sistemului HUD.

Ultimul pachet oferit clienților noului model Mazda este intitulat Safety (900 de euro) și vine cu un sistem de camere video, cu sistem de alertă a traficului din față și din spate, dar și cu pilot automat adaptiv.

Update: galerie foto de la Salonul Auto de la Geneva 2019.

Adaugă un comentariu