Mercedes AMG: acestea sunt singurele modele care NU vor primi versiunea sport

Mercedes se află în plină campanie de AMG-ificare a gamei sale: nemții vor să ofere clienților versiuni AMG pentru aproape toate modelele standard existente… cu excepția a două. 

Citește și:

Mercedes-AMG E63 vs Dacia Logan MCV: cel mai ciudat comparativ – Video

Cerința clienților: Mercedes-AMG renunță la tracțiunea spate

Primul „ghinionist’ este Mercedes-Benz Clasa B, monovolumul de familie despre care șeful AMG nu consideră că ar avea tracțiune la public. În plus, platforma subcompactă de la Mercedes a dat deja naștere multor modele purtătoare de siglă AMG: Clasa A, CLA, GLA — în diferite versiuni de caroserie. Totuși, Clasa B nu va fi ferit în mod absolut de sigla AMG: iubitorii de estetic au la dispoziție linia de echipare AMG Line.

Cel de-al doilea model nominalizat de Tobias Moers (șeful AMG) este EQC, primul vehicul electric de producție largă de la Mercedes-Benz. În mod deloc surprinzător, platforma electrică a nemților — și produsele rezultate din ea — prioritizează eficiența la consum, cel puțin deocamdată. Ca și Clasa B, EQC va avea tangență cu sigla din trei litere prin linia de echipare AMG Line.

Putem să adăugăm la această listă și Clasa X, despre care Mercedes a spus că nu îl va oferi în versiune AMG cu motor V8, așa cum începuseră fanii să speculeze. Mai mult, neimpresionat de modul în care performează pickup-ul, Mercedes și-a propus să renunțe la el.

Adaugă un comentariu