Cerința clienților: Mercedes-AMG renunță la tracțiunea spate

Vești bune sau mai puțin bune. Pare că sunt vești bune dacă e să ne luam după clienții Mercedes-AMG, care își doresc un sistem de transmisie integrală disponibil pentru toate modelele. Din păcate puriștii își vor lua adio de la tracțiunea spate.

În timpul unei conferințe de presă, Tobias Moers, președintele Mercedes-AMG a confirmat că toate modelele noi lansate de divizia sportivă vor fi dotate cu tracțiune integrală și vor avea un sistem de propulsie hibrid.

Autoturismele cu tracțiune spate nu mai reprezintă o alegere inspirată pentru clienții noștri, ceea ce înseamnă că dezvoltarea acestei tehnologii nu mai are sens. Clienții ne-au dat răspunsul. Majoritatea își doresc tracțiune integrală'. De asemenea, Tobias Moers a declarant că atunci când exista Clasa E AMG cu sistem de tracțiune integrală opțional, peste 90% din clienți au ales sistemul 4WD. Acum, noul E63 dispune de drift mode, așa că se poate transforma oricând într-o mașină cu tracțiune spate'.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

De asemenea, coupe-ul AMG GT va renunța la propulsie în favoarea unui sistem de tracțiune integrală. Acest lucru este dictat de concurenții direcți ai acestuia, care folosesc sisteme avansate de tracțiune integrală.

În cadrul conferinței, Moers a confirmat că propulsorul V12 va dispărea în totalitate din gama Mercedes-AMG, ultimul model fiind S65 Final Edition. Chiar și motorul V8 pare să fie în pericol pentru modelele de clasa mai mică (de ex: C63).

Mercedes-AMG își va concentra eforturile pentru a dezvolta noua generație a lui SL, care va fi frate de platformă cu următorul AMG GT. Va fi o mașină complet diferită, va fi o sportivă adevărată. Compania lucrează deja de doi ani pe acest proiect.'

Adaugă un comentariu