Mercedes-Benz Clasa A aduce mai mult confort în segmentul compact premium

Mercedes-Benz Clasa A sărbătorește cei trei ani de existență printr-o actualizare consistentă, care îmbunătățeste atât designul, cât și tehnologia.

Punctul de rezistență îl reprezintă sistemul Dynamic Select, care permite schimbarea comportamentului trenului de rulare și al grupului motopropulsor conform modului ales de conducător dintre cele patru disponibile – Sport, Comfort, Eco sau Individual. Sistemul Dynamic Select este oferit standard pe motorizările superioare (de la A 200/A 200 d în sus) și pe configurațiile care includ cutia cu dublu ambreiaj 7G-DCT, pachetul AMG Line sau suspensia cu gardă la sol redusă, precum și ca opțiune pe toate celelalte motorizări. În cazul vârfului de gamă Mercedes-AMG A 45 4Matic, sistemul Dynamic Select (standard) pune la dispoziție patru moduri diferite – Comfort, Sport, Sport+ și Individual, familiare de la Mercedes-AMG GT și Mercedes-AMG C 63.

Mercedes-Benz Clasa A: Motorizări noi

În ceea ce privește gama de motorizări, noul model de intrare în gamă este acum A 160, care dezvoltă 102 CP din cilindreea de 1,6 litri. Campionul economiei de combustibil, A 180 d BlueEfficiency Edition (1,5 l/109 CP), afișează un consum mediu de numai 3,5 l/100 km. A 220 d dezvoltă cu 7 CP în plus (pentru o putere maximă de 177 CP), în timp ce A 250 Sport și A 250 Sport 4Matic au o putere a motorului crescută la 218 CP. O altă noutate este funcția „Launch Control de care dispun modelele echipate cu transmisia 7G-DCT, care permite atingerea unor accelerații mai bune la plecarea de pe loc.

O atenție deosebită a fost acordată vârfului de gamă Mercedes-AMG A 45 4Matic, a cărui motorizare dezvoltă acum 381 CP și un cuplu maxim de 475 Nm, ceea ce-l menține pe poziția de cel mai puternic model compact. Cei 21 CP în plus îi permit scurtarea timpului de accelerare de la 0 la 100 km/h cu 0,4 secunde, la 4,2 secunde. Remarcabil, asta s-a reușit fără penalizare consumului: Mercedes-AMG A 45 4Matic consumă, ca și până acum, 6,9 l/100 km – mai puțin decât oricare alt model sportiv din segment.

Mercedes-Benz Clasa A: Sisteme multimedia moderne

Pe frontul multimedia, noul Mercedes-Benz Clasa A oferă o integrare mai bună cu dispozitivele mobile. Astfel, începând de anul viitor, compacta cu stea în trei colțuri va integra MirrorLink și Apple CarPlay, absent de la întâlnire fiind sistemul de operare Android Auto de la Google. Ergonomia și grafica sistemelor multimedia au fost îmbunătățite, iar ecranul central este acum mai mare decât înainte, având o diagonală de până la 8 inchi în cazul versiunii superioare.

Adaugă un comentariu