Mercedes-Benz Concept EQA: Cum va arăta viitoarea Clasă A electrică?

Mercedes-Benz Concept EQA reprezintă primul concept full-electric din segmentul compact al mărcii cu stea în trei colțuri. Gândiți-vă la el ca la o Clasa A din viitor, deși e clar că aici vorbim de viitorul foarte apropiat.

Designul reprezintă o evoluție logică a limbajului Sensual Purity, cu o evitare intenționată a liniilor ascuțite. În partea din față vedem ceea ce Mercedes numește „o grilă virtuală – în fapt un afișaj care se schimbă în funcție de programul de rulare ales.

Mercedes-Benz Concept EQA dispune pentru propulsie de două motoare electrice, a căror putere totală poate fi împinsă la peste 200 kW (272 CP) grație modularității bateriei, care poate fi configurată după dorință. Arhitectura cu tracțiune integrală permanentă (câte un motor pe fiecare punte) promite, de asemenea, un comportament dinamic impresionant.

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

De altfel, Mercedes apreciază că viitorul EQA în configurația prezentată la Frankfurt ar putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde. Două programe de rulare sunt disponibile pentru a fi selectate – Sport și Sport Plus, fiecare oferind o altă configurare a sistemului virtual de tracțiune integrală.

În funcție de capacitate configurată a bateriei (care poate avea o capacitate de peste 60 kWh), Mercedes-Benz Concept EQA poate atinge o autonomie de aproximativ 400 km. Încărcarea se poate face fie inductiv, fie prin conectare la un wallbox clasic.

Noua gamă EQ de automobile electrice a Mercedes-Benz prinde astfel contur, primul model urmând să fie EQC, care se va lansa în 2019. Acesta va fi un SUV sportiv, cu un design apropiat de al conceptului EQ prezentat anul trecut la Paris.

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Intersecţia din România care este unică în Europa

Adaugă un comentariu