Mercedes G a implinit 30 de ani

Cu ocazia implinirii a 30 de ani de la prima generatie Mercedes clasa G, modelul primeste in dar un face-lift menit sa il mentina tanar.

Primul model Mercedes clasa G a vazut lumina zilei in anul 1979. De atunci, a suferit numeroase cosmetizari si a obtinut numeroase premii.

Astazi, la aniversarea de 30 de ani, Mercedes i-a daruit un face-lift care vizeaza atat exteriorul, dar mai ales interiorul. La exterior, putem vorbi despre noi culori pentru caroserie: "palladium silver metallic" si "designo platinum magno". In plus, roata de rezerva asezata in spate beneficiaza acum de un nou suport care include sigla producatorului, in format 3D.

Revenind la interior, Mercedes anunta ca a acordat o atentie cu totul speciala scaunelor. Cele din fata sunt complet noi, sunt mult mai ergonomice si ofera mai mult confort si sustinere laterala pe viraje, sau in teren accidentat. De asemenea, bancheta spate a fost si ea redesenata, pentru mai mult confort.
Tot pentru interior, Mercedes vorbeste despre noi materiale si noi culori, dar si mai multe combinatii intre acestea. Tot aici, putem mentiona si noi culori, dar si materiale pentru scaunele climatizate cu multicontur. Dar producatorul nu se opreste aici si spune ca spre sfarsitul anului 2010, vor putea fi comandate si alte combinatii de culori si materiale.

Dotarile standard ale noii clase G includ de acum mufa audio AUX si o noua cheie de contact. Optional, Mercedes clasa G poate avea lumina ambientala, plansa de bord imbracata in piele, pachet Chrome si interfata pentru iPod, USB si AUX.

Tot standard, Mercedes G include control electronic al tractiunii (4ETS), ESP, tractiune integrala permanenta si reductor, dar si diferential blocabil selectabil.

Mercedes clasa G este disponibil in trei versiuni de caroserie: Station Wagon, Station Wagon cu ampatament lungit si Cabriolet. Din punct de vedere al motorizarilor, putem vorbi despre trei motoare: diesel-ul G 350 CDI (224 CP/3.800 rpm), care inlocuieste motorul G 320 CDI, benzina G 500 (V8 de 5,5 litri) si versiunea G 55 AMG, disponibila doar pentru Station Wagon.

Producatorul a anuntat ca va pastra in continuare in productie si modelul G-Guard.

Adaugă un comentariu