Mercedes-Maybach ar putea lansa un SUV bazat pe o platformă viitoare

Nu mai există niciun dubiu că segmentul SUV-urilor este pe val. Toți constructorii cu ștaif au astfel de produse în gamă, iar cei care încă nu au dezvoltat încă un SUV, se pregătesc să o facă.

Același lucru s-ar putea întâmpla și cu Mercedes-Maybach. Conform declarațiilor făcute de Ola Kallenius, membru în consiliul de administraţie, Mercedes-Maybach ar putea lansa un SUV, însă nu pe o platformă actuală.

“Putem face un SUV? Nu aș exclude acest lucru. Nu văd să putem face asta pe platforma actuală, dar dacă o vom face ar trebui să fie bazat pe o arhitectură viitoare”, a declarat Ola Kallenius.

Citește și: Mercedes-Benz GLS – Prețurile pentru România

Așa cum era de așteptat, și oficialul Daimler a fost de acord că un SUV Mercedes-Maybach are sens.

“Trendul SUV-urilor este de neoprit. Oamenii iubesc poziția înaltă la volan, stilul și look-ul sportiv îmbinat cu elementele utile. Cred că acest trend va continua să crească. De la debutul lui ML în 1997, segmentul a explodat complet”, a completat oficialul Daimler.

Citește și: Mercedes-Benz GLS – Poze și detalii oficiale

După cum probabil ați intuit, un posibil Mercedes-Maybach SUV va avea la bază viitoarea generație a lui GLS (foto). Între timp, rivalii de la BMW lucrează de zor la X7, un nou vârf de gamă pentru divizia X. Acesta ar urma să aibă și o versiune de lux, cu patru locuri și un preț de pornire de circa 100.000 de euro.

Via | TopGear

Adaugă un comentariu