Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie: „Ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți!”

O agentă de poliție din județul Iași a publicat pe Facebook un mesaj extrem de dur cu privire la situația actuală a instituției, acuzând conducerea MAI de nepăsare și incompetență. Femeia a fost implicată într-un grav accident rutier, în timp ce se afla în misiune, și susține că autospecialele vechi sunt – practic – sicrie pe roți.

Andrada Voicu, agent de poliție în municipiul Pașcani (județul Iași), a fost implicată pe 3 aprilie 2018 într-un accident rutier grav. Aceasta se afla în misiune, într-o autospecială Dacia Solenza, alături de un coleg de muncă. Cei doi porniseră în căutarea unei minore dispărute și, pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani, șoferul mașinii de poliție a efectuat o depășire pe un segment de drum unde această manevră era interzisă. IPJ Iași susține că semnalele vizuale și acustice erau în funcțiune. Totuși, autospeciala a fost lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar pe sensul opus.

Andrada Voicu a fost spitalizată urgent cu hemoragii la cap, hemoragii abdominale și cu oase rupte. Când tatăl său a primit vestea accidentului rutier, a suferit un infarct care – în cele din urmă – l-a răpus.

Vinerea trecută, pe 3 mai, Andrada Voicu a postat pe Facebook un mesaj pe marginea accidentului și a situației care a favorizat producerea acestuia. Agenta de poliție numește „mașini ale morții’ autospecialele din dotarea Poliției din Pașcani și acuză de incompetență și indiferență conducerea MAI.

Mesajul dur al agentei, postat pe Facebook

Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale luminoase/acustice neomologate.
În timp ce pe pagina oficială a Poliției Române se postează în fiecare zi fotografii cu domnișoare care au buzele uuuun pic mai mici decât colacul de la wc, cu dinți perfect aliniați si zâmbete mișto, cu autoturisme noi si sclipitoare, noi ne pierdem dinții, picioarele, viețile, de parcă la începutul școlii de poliție am semnat contract cu moartea, nu cu instituția în sine’, scrie Andrada Voicu pe profilul personal de Facebook.
„Cui îi pasă de faptul că stăm internați la ATI cu fracturi deschise, cu dureri sfâșietoare, cu hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru viețile noastre și așteptând să treacă perioada critică, pentru a ști sigur că vom scăpa cu viață?
Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu?
Nimănui. Toți cei “mari” care ne-au asigurat de sprijinul lor, ne-au întors spatele și ne-au lăsat amanet. Nu ne mai întreabă nimeni dacă suntem/vom mai fi oameni normali, sau dacă am rămas cu sechele. Nu îi pasă nimănui că cel puțin un an din vietile noastre ne va fi furat de spitalizări, operații și recuperare.
Domnilor/doamnelor care ne conduceți, îl mai țineți minte pe colegul nostru de la Suceava, care a fost injunghiat de zeci de ori? Dar pe ceilalți colegi care au murit cu zile? Căci noi ne aducem aminte și aprindem lumânări pentru ei. Ați vuit în toată țara, că veți face, că veti drege, că ne veți ajuta cu legi care să ne protejeze, că vom avea dotări și mașini care să ne ofere siguranță. Ați făcut căcatul praf. Situația e aceeași în fiecare zi.
Domnilor/doamnelor care ne conduceți, dumneavoastră aveți impresia că cerem prea mult?
Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viață. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți’.

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

„Nu vreau să mor la serviciu din cauza incompetenței unora. Mai am o viață lungă(sper eu) în față și vreau să mi-o trăiesc decent si frumos. Nu cu frica de-a urca într-o cocină cu pretenție de mașină.
Îmi doresc din tot sufletul să existe karma, iar celor vinovați de situația in care ne aflăm noi, “talibanii” din stradă (așa cum ne numea un superior), să li se intoarcă. Eventual, să le iasă pe ochi.
Iar celor care se bucură atunci când află despre faptul ca polițiștii mor cu zile, le doresc sănătate. Că-i mai bună decât toate’.

Un mesaj extrem de similar a fost postat pe rețeaua socială în luna martie, chiar de Ziua Poliției Române, de către Bogdan Bănică, Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS. Acesta atrăgea atenția, printre altele, asupra vechimii autospecialelor, pe care le numea „coșciuge cu girofar‘.

Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale…

Publicată de Andrada Voicu pe Joi, 2 mai 2019

 

Sursa foto: facebook.com/duda.cruda

    roman says:

    In parte are dreptate politista dar nici sa mergi cu viteza doar pt ca ai semnalele acustice in functiune. trecand peste ori ce reguli din trafic . nu mi se pare normal Pe strada poate trece un orb , sau un surd sau un copil mic de clasa I-a ce vine de la scoala etc.ce facem ii ucidem doar pt ca mergem in misiune ? Asa ca…

    Sorin says:

    Bun si daca in loc de aceasta masina veche era un Rolls Royce tot asa se intampla stai calm duduie draga. De acord ca folosesti semnale de avertizare cand esti in misiune dar belesti un pic ochii la trafic totusi sa nu omori pe cineva ( vinovat sau nu nu conteaza ), e om, nu?

    Serifu says:

    are dreptate …sunt vechi masinile.

    romanca says:

    AGENTILOR, mai bine beliti ochii la situatia in care a ajuns tara DATORITA voua , jegurilor umane, care aparati STATul de a nu fi decapitat de poporul amarat care se zbate sa respire de sub bocancul vostru …
    aparati TALHARII ca sa traiasca bine , indiferenti de repercursiunile viitorului copiilor nostri … ca si voi traiti in romania si respiram acelasi aer si depindem unii de altii…
    PRICEPUT ?!?!

    nykebo says:

    nu te obliga nimeni sa stai poti sa-ti dai demisia daca nu-ti convine

Adaugă un comentariu