Ziua Poliției – Mesajul unui lider de sindicat: „Ne deplasăm la intervenții în coșciuge cu girofar”

Astăzi, 25 martie, este Ziua Poliției Române, după cum a fost stabilit prin Legea nr. 218/23.04.2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române. În timp ce oameni ai legii din toată țara participă la diverse evenimente dedicate instituției, un lider de sindicat critică dur starea deplorabilă în care a ajuns aceasta și susține că Ziua Poliției este, mai degrabă, o zi de doliu.

De Ziua Poliției Române, pe Facebook circulă un mesaj dur pe marginea condițiilor deplorabile în care agenții sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea. Postarea îi aparține lui Bogdan Bănică, Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, care refuză să ureze „La mulți ani!’ instituției, chiar de Ziua Poliției.

Acesta reamintește problemele grave cu care se confruntă zi de zi oamenii legii, probleme care le îngreunează misiunea sau chiar le periclitează viața. De la lipsa armamentului adecvat până la vechimea autospecialelor, pe care le numește „coșciuge cu girofar’, Bogdan Bănică identifică un principal vinovat pentru actuala situație revoltătoare: Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne.

Ziua Poliției – „Nu voi spune La Mulți Ani!’

În continuare, să citim scrisoarea publică a liderului de sindicat, adresată ministrului Carmen Dan, pe care o acuză că a „îndoliat această instituție’ cu bună știință:

„Doar pentru a mă încadra în peisaj, aș putea să urez și eu pompos și ipocrit LA MULȚI ANI Poliției Române.
Nu o voi face, în condițiile în care această instituție se degradează de la an la an, cu bună-știința și complicitatea dandanalei blonde.
Nu voi spune LA MULȚI ANI Poliției Române, în condițiile în care, doamna ministru Dan, ați îndoliat această instituție!

  • Nu o voi spune atâta timp cât încă îmi mor colegii în misiuni din cauza lipsei armamentului, a dispozitivelor cu electroșocuri, a body-cam-urilor, a legislației care să îi protejeze pe cei care apără statul de drept și nu pe penali.
  • Nu o voi spune atâta timp cât ne condamnați la moarte, doamna ministru, obligându-ne să ne deplasăm la intervenții cu aceste coșciuge cu girofar!
  • Nu o voi spune atâta timp cât mințiți populația că totul e sub control, când singura patrulă formată din doi polițiști trebuie să intervină la toate evenimentele pe o rază de 100 de km. Dotați cu Carpați și spray deodorant.
  • Majoritatea subunităților de poliție sunt conduse de pseudopolițiști, proveniți din structuri neoperative, putregaiuri cu epoleți pe care i-ați promovat în funcții, doamna Dan, și care nu au habar de munca adevărată de poliție, cea din stradă. Dar au sprijin politic și mai sunt și sfidători față de polițiștii veritabili, când vin în controale. Mulțumită dumneavoastră și susținerii pe care le-o acordați.
  • Voi spune însă LA MULȚI ANI colegilor mei care își dedică viața acestei nobile meserii, ignorându-și adesea familiile, sănătatea și viețile personale.
  • Voi spune însă LA MULȚI ANI agentului de la postul de poliție din câmpia secetoasă sau din vârful muntelui, luptătorului SAS, colegului de la arme și explozibili, conductorului câine, TF-istului, judiciaristului profesionist, agentului de siguranță urbană care se confruntă direct cu toate leprele societății, colegului de la investigarea fraudelor economice, proximistului cu răbdarea de fier, agentului de circulație, băieților de la crimă organizată și DIICOT, criminalistului cu nervii de piatră și celor de la CRAP.
  • #MAI are vreun sens să exclam că și eu îmi doresc o poliție care să-i apere pe cetățeni și interesul acestora?
    #șîeu
  • LA MULȚI ANI, dragi colegi, nu ție, miliție șchioapă, impotentă și instituțional aservită politic!’.

 

Citește și:

Parcarea laterală este reinventată prin acest truc

Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacia mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări

 

Postarea Vicepreședintelui Sindicatului Național al Polițiștilor din România este însoțită de o fotografie cu o autospecială Dacia Logan veche și ruginită, pe care Bogdan Bănică o consideră reprezentativă pentru starea curentă a instituției.

Până în momentul de față, mesajul liderului de sindicat a fost apreciat de peste 450 de utilizatori Facebook și a fost distribuit de 65 de ori.

În legătură cu autospecialele denumite ironic „coșciuge cu girofar’, este adevărat că Poliției nu i-ar strica vehicule mai performante. Spre exemplu, această cursă nebună din Constanța s-ar fi putut încheia mult mai repede, dacă agenții ar fi condus o mașină adecvată.

#25martieZiuaPolițieiRomâne? Doar pentru a mă încadra în peisaj, aș putea să urez și eu pompos și ipocrit LA MULȚI ANI…

Publicată de Bogdan Bănică pe Duminică, 24 martie 2019

Adaugă un comentariu