Ministrul de Interne a premiat doi polițiști pentru un gest…normal

Doi poliţişti au fost felicitaţi şi premiaţi de ministrul de Interne Mihai Fifor pentru că s-au evidenţiat prin spririt civic, ajutând două bătrâne să traverseze strada.

Citește și:

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Ministrul afacerilor interne, Mihai Fifor, s-a întâlnit cu Oana şi Robert, doi colegi poliţişti, pentru a-i felicita şi încuraja. Amândoi s-au evidenţiat prin spirit civic, acordând o mână de ajutor unor persoane în vârstă, atunci când au avut nevoie.

“Mai mult decât atât, altruismul și înțelepciunea de care a dat dovadă Oana față de o tânără turistă din Germania, au atras recunoștința din partea autorităților germane, care au transmis mulțumiri scrise Poliției Române. Pe scurt, aflată în timpul serviciului, a fost abordată de turistă, care își pierduse toate actele și banii. Soluția a găsit-o pe loc, oferindu-i cazare pentru câteva zile, timp în care a ajutat-o să contacteze Ambasada Germaniei la București, pentru a putea să se întoarcă în țara sa. Astfel de angajați garantează că această instituție își recâștigă încrederea societății, pentru că, atunci când situația impune, nu sunt nepăsători și nici superficiali” se arată într-o postare pe pagina de Facebook administrată de Ministerul Afacerilor Interne.

Pe de altă parte o femeie în vârstă a fost amendată de poliția rutieră pentru că nu a reușit să traverseze strada suficient de repede. Din acest motiv, deși când a pășit pe stradă semaforul arăta verde, bâtrâna a prins semnalul roșu în timp ce încă se afla pe trecere. Nici până la acest moment Ministerul Afacerilor Interne nu a reușit să ofere o explicație legată de acest caz.

taguri
    SPQR says:

    Sa intelegem ca nici un politist in afara de cei mai sus mentionati, nu are o astfel de conduita? Care e modelul de politist real si care e cel de dorit? Dupa cum bine cunoastem, STATUTUL POLITISTULUI e doar o poveste, un document la care ne referim si il respectam cand ne convine… Cine, cand si cum ne premiaza pe noi cetatenii comuni, daca avem o conduita de buni cetateni?

Adaugă un comentariu